Keisinger ház

More
14 years 2 months ago #1981 by Nyarlathotep
Replied by Nyarlathotep on topic Keisinger ház
-"Naaa! Fa**a! Király vagy! Kéne akkor az Ars Magna et Ultima Raymond Lullytól, kell a Fludd féle Clavis Alchemiae, meg ha be tudod szerezni akkor e Turba Philosophorum, de ehhez szerintem iszonyat nagy mázli kell, meg az, hogy a Keisinger nevet ki se ejtsd, de még csak ne is gondolj rá. Kellene még egy olyan is, hogy Real Magic. Isaac Bonewits a szerz?, de ezt a nevet se nagyon említsd abban a boltban ahol megveszed a többi cuccot, f?leg ha a Turba Philosophorumhoz is hozzájutsz. Ha el?bb hazajönnél, akkor adok pár jelöletlen credsticket, de ha nem akkor majd utána. Így oké?"

Csapat riadó!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 years 2 months ago #1982 by danka90
Replied by danka90 on topic Keisinger ház
- Ezekr?l nem igazán hallottam, hol tudom beszerezni ?ket? Vagy átlag könyvesboltba ugorjak be értük? Egyébként az alku áll, remélem sikerül megszereznem ?ket.

More
14 years 2 months ago #1983 by Nyarlathotep
Végiggondolva a címeket ezek tisztára olyanok amiket Lovecraftnál láthattál vagy valami szerepjátékos szabálykönyvben. A te latinod ugyan nem ugat, hanem egyszer?en nem létezik, így a címeket le sem tudod fordítani, de biztos valami ritka könyvek lehetnek, nameg az egyik címe valami alkímiát sugall [Clavis Alchemiae] szóval neked körülbelül ennyit jelent ez az egész.

-"Persze, majd pont besétálsz egy mezei könyvesboltba. Szerinted akkor pont téged küldenélek? Scheiß nicht! ["Majd egy f***t!"] Lényeg, hogy elég ritka cuccokról van szó, itt meg az egyetemen... Rábízták egy b***atlan, savanya ribancra ?ket, aki szerintem ugyanazzal a kulccsal zárja a hálószobáját és a valagát is minden este, reggel meg fölbüfögi a kulcsot, kinyitja a vasbugyogót és a nyakába akasztja a szentséget. Wacht über den Schlüssel wie Zerberus. ["Szóval figyel a kulcsokra mint a Cerberus."] Nekem meg rohadtul kellenek ezek a könyvek, aztán egy frászt enged oda az a banya. Ha meg belóg az ember akkor folyton kerülgetni kell. Nem hogy leülne olvasni, ha már könyvtárban van az állatja! Én meg csak szenvedek az információéhségt?l. Mert Azuminak volt valami tekercse, meg könyve is, de azóta nem adja oda, amióta véletlen összekevertem a lapokat. Télleg, tudtad, hogy az eredeti japán könyvek csak lapok két fadarab közé szorítva? Se számozás, se kötés, én meg csak át akartam lapozni..." ennek az említésére ellenállhatatlan röhögési ingered támad, annyira rá vall ez a "baki", de ebb?l csak egy széles mosolyt engedsz látszani, érzékeny lelkület? hülye punk Otto ugyanis még a végén fölkapná a vizet ha telón keresztül pofán röhögöd. [Egyébként beszélgetés közben is fölkapná a vizet, van egy olyan érzésed.]

-"A tekercseket meg jobb nem emlegetni, meg egyébként is, mindet azokkal a hülye krikszkrakszokkal írták. Ez meg a másik baj, mert szerintem a szkenner is sz**ul vette be... Szóval jobb ez így. A második meg ez a Bonewits f***i. Fater nagyon mérges rá valamiért, engem meg a kíváncsiság öl meg, hogy mi az amit így el akarnak titkolni. Ha már Apa is tiltja akkor biztos valami igen komoly lehet, nem? A dolog viszont annyi volna, hogy ha tudod akkor járd körbe az itteni okkult boltokat. Nem bánom ha szerzel egy csomó szemetet csak úgy véletlenre ezek mellé, ha gondolod még mondok is egy párat, hogy miket, csak hogy nehogy elüssenek. A lényeg, hogy ezek is legyenek benne. A többit meg elmondtam. Ja és ne Erikával karon fogva sétáljatok már be, oké? A boltosok egyb?l gyanút fognak. Gondolom azért el?tte hazajössz úgyis, nem? Másnem, hogy lerakjátok a verdát. Ha gondolod, utána viheted az enyémet..." már most a hideg ráz ki ahogy elképzeled milyen lehet Otto autója. [Belül kipárnázott és a gazdája muszájkabátban vezeti...]

Csapat riadó!

More
14 years 2 months ago #1984 by danka90
- Oké, nem ígérhetek semmit, de megpróbálom. Digitális formában nem jó? Hátha úgy könnyebb.

A telefonbeszélgetés után elmondom Erikának mit kért t?lem Otto és hogy nincs-e ötlete arra, hogy hol érdemes el?ször keresni. Annyi azért leesik, hogy ez nem teljesen legális vállalkozás, de legalább Erika figyelmeztethet, ha nagy hülyeségr?l lenne szó. Végülis úgyis akartam okkult boltba menni, vagy valami hasonlóba. Legrosszabb esetben letöltöm valami könyvtár adatbázisából ezeket, nem hiszem, hogy túl komoly védelmi vonalai lennének egy könyvtárnak. Egy kis dekázás jól is esne. De majd kés?bb err?l. El?bb kíváncsi vagyok Erika mit mond a könyvekre. A tervezett esti kirándulásomról nem számolok be továbbra sem.

Hazaérve egyébként tervben van, hogy nemsokára indulok a teaboltba, el?tte pedig az okkult boltok címeit keresem ki a matrixban bármilyen adatbázisból, akár egy telefonkönyvb?l.

More
14 years 2 months ago #1985 by Nyarlathotep
Pont elég megemlítened Erikának, ahhoz hogy kétked? pillantásokat válts ki bel?le.

-"Hát ötletem sincs mire készül a drága idióta unokaöcsém, de hogy ezeket nem fogod letölteni a könyvtárból arra mérget vehetsz. Illetve letöltheted, de hiányosan fogod megkapni. Ezeknek nagy része nincs publikálva, csak írott formában, vagy kemény ?rizet alatt. Ezek kutatások tárgyát képezik és nem volnék meglepve ha a bácsikám is fölügyelne néhányat a teljes kópiákból. Ez így els?re olyan jelleg? vállalkozás, mintha mondjuk a legújabb fúziós er?m? vagy a zérópont kutatás TELJES anyagát kellene letöltened és nem csak azt bullshitet amit a média vagy azok számára publikálnak akik kés?bb kedvet kaphatnak a kutatáshoz. A probléma viszont ott van, hogy amikor rögzítették ?ket, digitális védelem a holdban sem volt, a beléjük fogalmazott átkok meg annyit érnek, mintha azt mondanám, hogy aki ezt a kocsit elköti, abba sújtson bele a villám. Nekem még nagyobb esélyem van arra, hogy ez meg is történik, de a 13.-16. szd.-ban ez lehetetlen vállalkozás volt. Bizonyos megfigyelések viszont egybevágnak a mostani elvárt eredményekkel így a teljes példányokat zárolták. A maszlagot meg letöltheted vagy azokat a fejezeteket, amikb?l az alapokat megtanulod. Például ott a Liber Investigationis. Az a könyv is hasonló, az értékes fejezeteket szépen zárolták, a többi meg azt tartalmazza, hogy hogyan készíts desztillálófölszerelést, hogyan használd és mit lehet vele megfigyelni. Nameg szépen leírja az alkímiai ciklust, az eszközöket, szóval mindent amire egy kezd?nek szüksége lehet. Az már más kérdés, hogy a zárolt fejezetek pont egybevágnak az orichalkum készítésével, illetve van benne néhány olyan érdekes metódus, ami most a halállal kapcsolatos kutatásoknál jól jöhet. Ilyen dolog például a hamvadó rózsa. Olcsó trükknek mondanád, mert csak annyi, hogy ha a lezárt üveggömböt melegíted akkor a hamu benne azzá a rózsává alakul, amit elégettél. De mi van ha mondjuk halottat is lehet ezzel üvegkoporsóba zárni és ott föléleszteni? Vagy mondjuk nem csak h? jó hozzá, hanem elektromosság vagy napfény? Illetve mi lesz az illet? életerejével? Valóban az anyagban tárolódik az az információ amit léleknek neveznél vagy csak visszajön amikor a régi test megéled? Ha így van akkor meddig jön vissza? 49 napig amíg a buddhisták mondják vagy mondjuk addig amíg nem talál egy testet? Vagy egyáltalán mágikus replika készül az illet?r?l amit a meleg vagy épp maga a t?z lát el energiával? Ilyesmit képzelj el. Én csak azt nem értem, hogy ez MI A FRÁSZNAK KELL Ottonak... Kutatni biztosan nem kutat, ahhoz ugyanis ész is kéne. Azuminak meg biztosan nem kell, t?le inkább olyasmit várnék el, mint a Cryptomenysis Patefacta. A sámánok inkább a rejtett szimbólumokat próbálják kihüvelyezni, spirituális módszerekkel dolgoznak. Ha tényleg meg akarod ezeket szerezni, akkor Otto már el?re lezsírozhatta ezeket álnéven, különben esélyed sem volna. Vagy csak szívat, bár akkor nem ilyenekért szalasztott volna el, hanem mondjuk a Necronomiconért, mert az nem is létezik. A helyeben tennék egy kört és azt mondanám, hogy nem volt egy sem. Ha mégis er?sködik akkor lezsírozta, ha röhög rajtad akkor meg megviccelt."

Csapat riadó!

More
14 years 2 months ago #1986 by danka90
- Hú, hát elég komolynak t?nik a dolog, de megpróbálom elhozni ?ket, aztán kiderül mi lesz. Végülis ha nagyon nagy marhaságot csinálna, Keisinger úgyis rájön és megoldja, így azért könnyebb kísérletezni, ha egy MIT profhoz lehet menni segítségért. De ha nem kutat, akkor meg gondolom ez olyan men?, hogy megvannak ezek valakinek, mint pl. a Haditechnika összes száma a katonáknak.

Vagy a saját újság gy?jteményem, de ezt gondosan elfelejtem megemlíteni.

- Meg ha halottat akarna visszahozni, az neked is felt?nne, hogy üvegkoporsót épít, vagy egy hullát cibál felfelé a lépcs?n. És most, hogy mondtad, már én is érdekesnek találom, hogy mit tudtak a középkorban a mágiáról, bár aztsem egészen értem, hogy mért kísérleteztek vele mégis folyton, ha sosem jött össze nekik semmi. Babonás népség. De egy kis laza szórakozásnak jó olvasni róluk, tisztára mint egy szerepjátékkönyv. Err?l jut eszembe, a Necronomicon pedig létezik, egy 20. századi író horror kötete, de szerintem nem sok köze van az igazi mágiához. Meg különben is, ha már mágusok látnak vendégül, illik némi alaptudást szerezni a munkásságukról, szóval már csak ezért sem lesz felesleges a boltok körbejárása. <a végét mosolyogva>

(A kés?bbiekben szándékomban áll elvinni Otto kocsiját, már csak azért is, mert kíváncsi vagyok mit vezet. De ez attól függ?en lesz aktuális,hogy ennek a párbeszédnek vége-e.)

Time to create page: 0.235 seconds

Útvonal

Aktuális gondolatok

Ha saját szerepjátékot alkotnál, legyen az első kérdés az: Van-e valami olyan játék, amivel játszanál, de nem elérhető a piacon?

Bejelentkezés

Kereső

Cookie kezelés

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.